WELKOM OP DE WEBSITE VAN SCHIETSPORTVERENIGING “ALS ’t MOET”


Op deze website vindt u algemene informatie over de Schietsportvereniging “Als ’t Moet” in Zwijndrecht. Wij zijn lid van de KNSA. Schieten is een sport voor perfectionisten die niets willen missen, van recreatie- tot topsportniveau.
Schutters moeten wel over bepaalde kwaliteiten beschikken zoals een redelijke conditie, een behoorlijke lichaamsbeheersing en een goed concentratievermogen. Kortom, een sport die door bijna iedereen op elke leeftijd kan worden beoefend. En via onze vereniging kan een schutter uitgroeien tot een topper!

 

MEDEDELINGEN

17 november 2022 – Tijdelijke ledenstop

In het afgelopen halfjaar hebben zich heel veel nieuwe aspiranten aangemeld. We lopen daardoor al een tijdje tegen een grens aan waar het gaat om het opleiden van nieuwelingen. Om dat probleem op te lossen, nemen we voorlopig geen aspiranten meer aan.

 

De vereniging

Als schietsportvereniging heeft “Als ’t Moet” zich tot doel gesteld haar leden de mogelijkheid te bieden om zich op recreatief- en op topsportniveau met de schietsport bezig te houden. Door de aanwezigheid van een 100 meter baan hebben wij een regiofunctie voor het beoefenen van onze sport. Alle banen zijn voorzien van moderne automatische baantransporten.

Wij beoefenen onze sport met lucht- en vuurwapens volgens de disciplines die door de KNSA landelijk zijn vastgesteld op afstanden van 10 tot 100 meter. Bovendien heeft “Als ’t Moet” KNSA opgeleide trainers die de schutters kunnen begeleiden. Wij zijn een gezellige vereniging en hebben een mooie accommodatie beschikbaar waarbij openheid en respect hoog in het vaandel staan.

Sinds 2010 maken wij gebruik van het gebouw van Schietsportcentrum Drechtstreek aan de Oude Stationsweg 15 in Zwijndrecht. Het gebouw is gelegen tussen het rangeerterrein Kijfhoek en de snelweg A16. Door de centrale ligging zijn wij ook goed te bereiken vanuit de regio’s West-Brabant en Rotterdam. De Stichting Schietsportcentrum Drechtstreek faciliteert middels de accommodatie 4 verschillende schietsportverenigingen.

Voor wie is “Als ’t Moet” bedoeld?

Schietsportvereniging “Als ’t Moet” is interessant voor iedereen die individueel een sport wil beoefenen op recreatief- of wedstrijdniveau. Door en voor mannen, vrouwen, validen en mindervaliden vanaf 18 jaar. Omdat we ontstaan zijn uit een kleine vereniging is er een leuk contact tussen de leden. Inmiddels zijn dat er meer dan 300. Plezier in de sport staat bij ons voorop en de schutter zorgt zelf voor de prestaties.

Openingstijden

De vereniging is geopend op maandag en vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur. Leden en gastschutters kunnen ook op de 1e zaterdagochtend van de maand terecht en dan van 10.00 tot 13.00 uur. Op zaterdagochtend wordt geen instructie gegeven. De vereniging is gesloten als een avond valt op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag, 5 of 31 december of 1 januari. 

 

Onze vereniging gebruikt MXGuarddog om spam tegen te gaan.