WELKOM OP DE WEBSITE VAN SCHIETSPORTVERENIGING “ALS ’t MOET”


Op deze website vindt u algemene informatie over de Schietsportvereniging “Als ’t Moet” in Zwijndrecht. Wij zijn lid van de KNSA. Schieten is een sport voor perfectionisten die niets willen missen, van recreatie- tot topsportniveau.
Schutters moeten wel over bepaalde kwaliteiten beschikken zoals een redelijke conditie, een behoorlijke lichaamsbeheersing en een goed concentratievermogen. Kortom, een sport die door bijna iedereen op elke leeftijd kan worden beoefend. En via onze vereniging kan een schutter uitgroeien tot een topper!

 

MEDEDELING

17 juni 2023 – Ledenstop deels opgeheven

De ledenstop die we op 17 november vorig jaar hebben ingevoerd is voor een deel opgeheven. We hebben weer wat ruimte, maar omdat die beperkt is, kunnen we de kraan nog niet voor iedereen opendraaien. Toegelaten kunnen worden 1) mensen die een lid van onze vereniging kennen dat tenminste 2 jaar volwaardig en actief lid is of 2) leden van een andere vereniging die bij die andere vereniging al tenminste 2 jaar volwaardig en actief lid zijn. Heeft u belangstelling om lid te worden en voldoet u aan de voorwaarden? Dan nodigen wij u graag uit om met ons een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek op een vrijdagavond.

 

De vereniging

Als schietsportvereniging heeft “Als ’t Moet” zich tot doel gesteld haar leden de mogelijkheid te bieden om zich op recreatief- en op topsportniveau met de schietsport bezig te houden. Door de aanwezigheid van een 100 meter baan hebben wij een regiofunctie voor het beoefenen van onze sport. Alle banen zijn voorzien van moderne automatische baantransporten.

Wij beoefenen onze sport met lucht- en vuurwapens volgens de disciplines die door de KNSA landelijk zijn vastgesteld op afstanden van 10 tot 100 meter. Bovendien heeft “Als ’t Moet” KNSA opgeleide trainers die de schutters kunnen begeleiden. Wij zijn een gezellige vereniging en hebben een mooie accommodatie beschikbaar waarbij openheid en respect hoog in het vaandel staan.

Sinds 2010 maken wij gebruik van het gebouw van Schietsportcentrum Drechtstreek aan de Oude Stationsweg 15 in Zwijndrecht. Het gebouw is gelegen tussen het rangeerterrein Kijfhoek en de snelweg A16. Door de centrale ligging zijn wij ook goed te bereiken vanuit de regio’s West-Brabant en Rotterdam.

Voor wie is “Als ’t Moet” bedoeld?

Schietsportvereniging “Als ’t Moet” is interessant voor iedereen die individueel een sport wil beoefenen op recreatief- of wedstrijdniveau. Door en voor mannen, vrouwen, validen en mindervaliden vanaf 18 jaar of, als het om luchtschutters gaat, vanaf 12 jaar. Omdat we ontstaan zijn uit een kleine vereniging is er een leuk contact tussen de leden. Inmiddels zijn dat er meer dan 300. Plezier in de sport staat bij ons voorop en de schutter zorgt zelf voor de prestaties.

Openingstijden

De vereniging is geopend op maandag en vrijdag van 19 tot ongeveer 23 uur. Leden en gastschutters kunnen ook op de 1e zaterdagochtend van de maand terecht en dan van 10 tot 13 uur. Op de 1e zaterdagmiddag van de maand kan er vanaf 13 uur in wedstrijdverband Militair Pistool en Service Pistool geschoten worden. Op zaterdag wordt geen instructie gegeven. De vereniging is gesloten als een avond valt op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag, 5 of 31 december of 1 januari. 

 

 
 

Wij gebruiken MXGuarddog om spam te stoppen